پیام فارس

آخرين مطالب

فارس من| سرخوردگی 500 هزار نفر در آزمون معلمی علمي

فارس من| سرخوردگی 500 هزار نفر در آزمون معلمی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دستگاه تعلیم و تربیت سال‌هاست که با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجه است؛ کلاس‌های درس با جمعیت بالای 40 نفر، جذب معلم از روش‌هایی غیر از ورودی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و به‌کارگیری بازنشستگان از جمله اتفاقاتی بوده که در این مدت رقم خورده است.
یکی از روش‌هایی که آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی خود انجام می‌دهد، برگزاری آزمون استخدامی است؛ آزمونی که داوطلبان متعددی شرکت می‌کنند و بر اساس ردیف استخدامی، تعدادی پذیرفته می‌شوند. 
امسال هم آزمون استخدام آموزگار 8 اردیبهشت با رقابت 534 هزار و 445 نفر برگزار شد و پذیرفته‌شدگان چند برابر ظرفیت آن در در حال طی مراحل مصاحبه و گزینش هستند.
قرار است از بین 534 هزار و 445 نفر، 28 هزار و 18 آموزگار ابتدایی، استثنایی و ویژه مناطق مرزی و عشایری جذب شوند که شامل 24 هزار و 694 آموزگار ابتدایی، 2332 آموزگار استثنایی و 992 آموزگار ویژه مناطق عشایری و مرزی است.
حدود 8 هزار نفر از شرکت کنندگان این آزمون با ثبت پویشی در سامانه فارس من با عنوان «ظرفیت پذیرش در آزمون آموزگاری را افزایش دهید»، درخواست کردند: «با توجه به تعداد زیاد بازنشستگان فرهنگی و کمبود نیرو، لطفاً به‌ جای برگزاری مجدد آزمون، ظرفیت پذیرفته‌شدگان آزمون 8 اردیبهشت را افزایش دهید».
سردبیر این پویش که یک خانم 28 ساله است و جزو پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون استخدام آموزگار است، به خبرنگار فارس اظهار کرد: امسال در آزمون استخدام آموزگار بیش از 534 هزار نفر شرکت کردند اما فقط قرار است 28 هزار نفر پذیرفته شدند. 
وی ادامه داد: سؤال این است که وقتی آموزش و پرورش این همه کسری نیرو دارد و واقعا نیاز به معلم وجود دارد، چرا ردیف استخدامی کمی به آن تعلق گرفته است. 
سردبیر این پویش اضافه کرد: آموزش و پرورش به اندازه‌ای کمبود نیرو دارد که از افراد بازنشسته استفاده می‌کند. در حالی که باید نیروهای جدید را به‌کارگیری کند. 
وی با بیان اینکه در مراکز استان‌ها نیروی غیربومی پذیرش می‌شود، افزود: به نظرم آموزش و پرورش در هر استان حتما باید از نیروی بومی همان استان استفاده کند. چرا که این افراد بعد از مدتی علاقه‌مند هستند به شهر خود برگردند.
یکی دیگر امضا کنندگان این پویش که او هم جزو پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون استخدامی آموزش و پرورش است، گفت: استفاده از تجارب بازنشستگان خوب است اما اینکه به جای کمبود نیرو دوباره بازنشستگان را سر کلاس درس می‌فرستند، اشتباه است.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که آموزش و پرورش طی این سال‌ها با به‌کارگیری نیروهای حق‌التدریس و نیروهای خرید خدمات، نسبت به وضعیت جذب معلم مبهم عمل می‌کند. اگر واقعا کمبود نیرو دارد باید معلم استخدام کند.
این داوطلب معلمی با بیان اینکه از 534 هزار نفری که به عشق معلمی در آزمون استخدام آموزگار شرکت می‌کنند، 500 هزار نفر به دلیل قبول نشدن سرخورده می‌شوند، اظهار کرد: چرا هر بار آزمون استخدامی برگزار می‌شود و فقط یکسری نیرو جذب می‌شود و باز در آزمون بعدی، همین روند ادامه پیدا می‌کند. چرا ردیف‌های استخدامی افزایش پیدا نمی‌کند که آموزش و پرورش انقدر مجبور به برگزاری آزمون استخدامی نباشد.
وزارت آموزش و پرورش عنوان می‌کند که فقط بر اساس ردیف استخدامی می‌تواند نیرو جذب کند اما امضاکنندگان پویش افزایش ظرفیت آزمون آموزگاری، عنوان می‌کنند که چرا وزارت آموزش و پرورش با رایزنی با سایر نهادهای مربوط، مشکل کمبود نیروی انسانی را حل نمی‌کند تا ردیف استخدامی افزایش یابد.
خبرنگار فارس، این موضوع را از سوی مسؤولان آموزش و پرورش در دست پیگیری دارد.
پایان پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/734499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

افزایش سرطان‌های زودهنگام در آمریکا

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

واکنش مجلس به ترامپ درباره نام خلیج فارس

کشف ‌یک میلیون و 400 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس

کازرون، قهرمان مسابقات زورخانه ای دانش آموزان متوسطه فارس

حامد راحت سرپرست فولاد غدیر نی‌ریز شد

بیانیه حزب جوانان ایران اسلامی درباره نام خلیج فارس

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با امام جمعه اهل سنت بندر ترکمن

ادامه برنامه‌های آیت الله جوادی آملی در سفر به عتبات عالیات + عکس

ببینید| گزارش تصویری افتتاح 25 اتوبوس درون شهری و تقاطع غیر همسطح جام جم شیراز

محرومیت 12 بازیکن از هفته حساس لیگ یک

کشف 500 هزار لیتر سوخت قاچاق توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در فارس

ادارات توزیع نیروی برق شهرستان‌های فارس به پنل خورشیدی مجهز می شوند

چگونه می‌توان خستگی ناشی از «ام‌اس» را مدیریت کرد؟

افزایش خطر زایمان زودرس با بیماری کبد چرب

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

هواپیمایی امارات : سود 6.2 میلیارد دلاری

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

جهش سرمایه‌گذاری از 4 میلیارد به 61 هزار میلیارد تومان در شیراز

شبی به رنگ افتخار

2 هزار و 860 معلم فارس تا پایان سال صاحبخانه می‌شوند

برندگرایی پزشکان در فارس، به فعالیت افراد سودجو و شارلاتان در زمینه دارو دامن می زند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ/ اصلا توانش را دارید؟

عربستان با حضور ترامپ میزبان یک نشست بسیار مهم می‌شود/ادعای بی‌سابقه جرزالم پست:ترامپ قصد دارد فلسطین را به رسمیت بشناسد

اجرای پروژه‌های کلان گازرسانی به سرمایه‌گذاران در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

نخستین جشنواره سنگ کازرون برگزار می‌شود

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

هشدار مصرف خودسرانه «ریتالین» در ایام امتحانات

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

بازدید علمای اهل سنت بنگلادش از مدارس علوم دینی ام‌الابرار در گلستان

ابراهیمی: اگر زیاده گویی ترامپ ادامه یابد تقاضای قطع مذاکرات را داریم

5 هزار مگاوات نیروگاه با همکاری هلدینگ خلیج فارس، بانک ملت و تجارت احداث و تامین مالی می شود